Polyglot Gathering 2024

A magyar nyelvű fordítás 99%-ban kész. Minden naprakész információ megtalálható angolul, valamint .
Online
2024. február 29-től és március 3-ig
Prága, Csehország
2024. május 15-től május 19-ig

Hé! Hallottál már a Polyglot Gathering-ről?

A Polyglot Gathering a világ legnagyobb nemzetközi rendezvénye poliglottok és nyelvrajongók számára, amely minden év májusában kerül megrendezésre. Ez a fantasztikus esemény rengeteg bámulatos előadással és prezentációval, sokszínű kulturális- és szórakoztató társasági programokkal várja a résztvevőket. És mi a legjobb? Minden a nyelvekkel kapcsolatos!

Az esemény során a résztvevők terjesztik a kultúrák, valamint a nyelvek iránti szeretetüket és szenvedélyüket, tippeket és tapasztalatokat osztanak meg, és ami a legfontosabb, sok nyelvet használnak és gyakorolnak, hogy társalogjanak és szocializálódjanak egymással, meghallgassák egymást és tanuljanak egymástól. Tanulók, tanárok, rajongók, kezdők, profik, tudósok, oktatók, a Polyglot Conference mindnyájunknak szól! Készen állsz a csatlakozásra?

Készen állsz két Polyglot Gathernigre 2024-ben?

Idén két eseménnyel készültünk nektek:

Február 29. - Március 3.
Online

Mit mondtak a résztvevők a korábbi rendezvények után?

Hány nyelvet kell beszélnem ahhoz, hogy részt vehessek?

Az anyanyelved! Ennyi.

Nem követelmény, hogy sok nyelvet beszélj. Csak az számít, hogyan közelíted meg őket: ha szeretsz nyelveket tanulni és szeretnél hasonlóan gondolkodó emberekkel találkozni, akik szintén szeretik a nyelveket, a Polyglot Gathering a megfelelő hely számodra!

Miért érdemes részt vennem?

Találj új barátokra

Ha úgy gondolod, hogy a nyelvek tanulása remek szabadidős tevékenység, és szabadidődben új és új nyelveket tanulsz, hol máshol találnál több mint 500 embert, akiknek ugyanez a szenvedélyük? Ez a legjobb hely hasonló gondolkodású barátok szerzéséhez.

Találkozz más szakemberekkel

Ha nyelvi szakember, tanár, tolmács vagy fordító vagy, és szeretnél tudatosan kapcsolati hálót építeni, elterjeszteni a nyelvtanulás paradigmaváltó megközelítését, vagy arra törekszel, hogy újra feltaláld a kereket, akkor a Polyglot Gatheringen való részvétel biztosan segít. Ha ezek a témák vonzottak erre az oldalra, akkor mindenképpen beszélgessünk az esemény során!

Prague
(Forrás: Wikimedia Commons)

Látogass el Csehország szívébe

Csehország egy olyan ország, amelyet érdemes felvenni az utazási listádra. Bájos történelmi városaival, festői falvaival és változatos természeti szépségeivel ez a közép-európai gyöngyszem számos látnivalót és élményt kínál. Mindenkinek van itt valami, tehát mindenképp hosszabbítsd meg a látogatást, és fedezd fel Csehország egyedi és lenyűgöző oldalát!

Csehkold a csehed!

A cseh nyelv felfedezése Prágában kifizetődő élmény. Bár talán nem létszükség, hogy mesterien elsajátítsd azt, hogy strč prst skrz krk, de még az olyan hétköznapi szavak, mint a čtvrtek (csütörtök) és zmrzlina (fagylalt) is nagy kihívást jelenthetnek! A cseh nyelv elsajátítása lehetővé teszi a hiteles kapcsolatokat, a kulturális betekintést és egy mélyebb kapcsolatot Prága vibráló atmoszférájával.

Utazz

Utazd körbe Közép- és Kelet-Európát: Németország, Lengyelország, Szlovákia, Ausztria mind a Schengeni övezetben találhatóak, és nincsenek extra költségek a telefon- és adatroamingért, ami nagyban megkönnyíti az utazást.

Mit csinálnak az emberek egy Poliglott Találkozón?

részt vesznek előadásokon, gyakorlati nyelvtanulási tippekkel és sok érdekes témával a nyelvekkel kapcsolatban (főként angolul, de más nyelveken is), és akár saját előadást is ajánlhatnak
saját tippjeiket, ötleteiket és meglátásaikat osztják meg Lightning talk-ok (spontán rövid előadások) keretében.
kevésbé ismert nyelvekkel és egyéb nyelvtanulási készségekkel foglalkozó gyakorlati műhelyeket látogatnak
beszélgetnek a többiekkel bármilyen közös nyelven (mindenkinek van egy névtáblája, amin az összes nyelv szerepel, amit beszélni szeretne)
az előadások között kényelmes közösségi terek (pl. No-English zóna, társasjáték zóna, kávészünet zóna (ingyenes kávéval!) vagy a szponzorok zónája) állnak rendelkezésre
élvezik a többnyelvű koncerteket, aktívan részt vesznek a kulturális esten
ellátogatnak a városba és környékére, a helyi könyvesboltokban töltik az időt, és megkóstolják a helyi ízvilágot a kocsmákban és éttermekben
régi nyelvkönyveket és az országukból származó friss ételeket/italokat osztanak meg

Polyglot Gathering képekben

Kik szervezik ezt az eseményt?

Az esemény alapítói és az első három kiadás fő szervezői 2014 és 2016 között Judith Meyer, Chuck Smith és Martin Sawitzki voltak. Később a Polyglot Conference a németországi Berlinből a szlovákiai Pozsonyba költözött, és azóta is az Education@Internet (E@I) nevű nonprofit szervezet rendezi. A fő szervezője Peter Baláž, valamint a nonprofit társaság poliglottokból és rendezőkből álló elkötelezett csapata.

A Education@Internet (E@I) egy online projekteket kivitelező nemzetközi csapat, amely 1999-ben kezdte meg tevékenységét. A csapat szakértelmére alapozva az E@I jogilag 2005-ben alapult meg politikailag semleges és nem kormányzati ifjúsági szervezetként.

E@I elképzelése egy harmonikus és békés világ, amelyben minden polgár könnyedén és gyorsan kommunikálhat az egész világon.

A szervezetnek a tevékenységeit ennek a jövőképnek megfelelően, nemzetközi önkéntesek egy csoportjának segítségével végzi. Ezek a tevékenységek olyan projektek megszervezését és támogatását foglalják magukban, amelyek az akadályok nélküli nemzetközi kommunikáció fontosságának és hasznosságának jelentőségét terjesztik.

Amennyiben nagyra értékeled a szervezet Polyglot Gathering létrejöttének érdekében végzett munkáját, és szeretnél hozzájárulni a tevékenységéhez, kérlek fontold meg annak anyagi támogatását, a programok fenntartásának elősegítése érdekében.

Regisztráció a Polyglot Gathering 2024-re